Varovanje podatkov

in zasebnosti

ŽIVA - VSE ZA ŽIVALI trgovina, oskrba, šolanje Jasna Šen s.p. obdeluje osebne podatke v skladu z Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Odgovorna oseba za varovanje osebnih podatkov je Jasna Šen, Vrablova ulica 50, 2000 Maribor.

 

Osebne podatke naših strank zbiramo preko spletnega obrazca in elektronske pošte. Osebni podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo za potrebe izpolnjevanja naročil, vključujejo: ime in priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka in IP številka; v primeru pravnih oseb še ime in davčna številka podjetja. Kot procesor za zbiranje podatkov o stranki v našem imenu uporabljamo Santu Pty Ltd. Za procesiranje in dostavo pošiljk uporabljamo Pošto Slovenije in DPD.

 

Osebni podatki se vodijo v zbirki osebnih podatkov le toliko časa, kolikor je potrebno, da se doseže namen, za katerega se zbirajo in vodijo oziroma, dokler obstaja zakonska podlaga za njihovo hranjenje. Pogodbe/računi se po Zakonu o računovodstvu hranijo 10 let.

 

Oseba, o kateri se vodijo osebni podatki, ima pravico zahtevati vpogled in izpis, spremembo ali izbris osebnih podatkov, ki se nanašajo nanjo. To se zagotovi najkasneje v 30 dneh od dneva prejema pisne zahteve po elektronski pošti na naslov info@sen.si ali po običajni pošti na naslov Jasna Šen s.p., Vrablova ulica 50, 2000 Maribor. Izjema je izbris podatkov, za katere je zakonsko določen čas hrambe (npr. pogodbe/računi).

 

Če oseba, o kateri se vodijo osebni podatki, meni da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov, lahko naslovi pritožbo na urad Informacijskega pooblaščenca.

 

V primeru zlorabe osebnih podatkov ali vdora v zbirko osebnih podatkov bo odgovorna oseba o tem obvestila urad Informacijskega pooblaščenca najkasneje v 72 urah po odkritju zlorabe/vdora. Prav tako bodo brez neupravičene zamude preko registrirane elektronske pošte obveščene osebe, katerih osebni podatki so bili izpostavljeni zlorabi.

 

Stran uporablja tudi piškotke, ki služijo za izboljšanje in prilagajanje vsebin našim obiskovalcem. Spletna trgovina ziva-zazivali.si lahko deluje povsem brez piškotkov, vendar je pri uporabi nekaterih (ne nujnih) funkcij potrebna uporaba piškotkov. Če želite, da si naša spletna trgovina zapomni vsebino vaše košarice in to označite, se bo vsebina košarice shranila v obliki piškotka.

 

Podatkov zbranih s piškotki ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

 

Več o piškotkih lahko preberete tukaj >>>