Splošni pogoji

Pred uporabo Živa - spletna trgovina za živali pazljivo preberite navedene Splošne pogoje poslovanja, o Varovanju podatkov ter o Dostavi in vračilih. Z uporabo Živa - spletna trgovina za živali potrjujete, da ste starejši od 16 let in da se strinjate z navedenimi pogoji.

Splošni pogoji poslovanja Živa - spletna trgovina za živali so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZvPot) in zakoni e-poslovanja. Živa - spletna trgovina za živali si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani ziva-zazivali.si kadarkoli in brez predhodnih obvestil. Spremenjeni pogoji pričnejo veljati takoj po objavi.

 

Način nakupa

 

Živa - spletna trgovina za živali je namenjena vsem fizičnim in pravnim osebam. Naročanje preko spletne trgovine poteka v slovenskem jeziku. Naročate lahko vse dni v tednu 24 ur na dan. Naročila oddana do 12:00 bodo obdelana isti dan. Kasnejša naročila bodo obdelana naslednji delovni dan. Naročila oddana v petek po 12h, v soboto in v nedeljo bodo obdelana v ponedeljek v naslednjem tednu. Naročila oddana med prazniki bodo obdelana prvi delovni dan po praznikih. Običajni dobavni rok za blago, ki je na zalogi, je do 3 delovne dni od datuma sprejetja naročila oz. od datuma prejetja plačila predračuna. Če je dobavni rok daljši, je to posebej navedeno pri izdelku ali pa kupca o tem v najkrajšem možnem času obvestimo po telefonu ali elektronski pošti.

 

Cene

 

Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v Živa - spletna trgovina za živali. Vsi izdelki na teh straneh so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene so v denarni enoti EUR z DDV. Cene veljajo za izbrano blago na dan nakupa (oddaje naročila). Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. V obliki potrdila naročila je poslana naročniku in dobavitelju na elektronski naslov. Pri dobavitelju bo ta pogodba tudi shranjena. Naročnik oziroma kupec jo bo na željo lahko ponovno dobil v pogled, v kolikor bo to željo sporočil na elektronski naslov info@sen.si.

 

Načini plačila in plačilni pogoji

 

Živa - spletna trgovina za živali omogoča naslednje načine plačila:

 

Plačilo po povzetju

 

Pri izbiri plačila po povzetju boste kupnino plačali dostavljavcu ob prevzemu blaga. Dostava blaga se vrši s Pošto Slovenije ali dostavno službo DPD. Stroški dostave pošiljke se razlikujejo glede na vrednost naročila (glej Dostava in vračila).

 

Pri prevzemu blaga v trgovini Pasji.net Maribor je možno plačilo tudi s plačilnimi karticami.


Za obeske za gravuru je možno le plačilo po predračunu ali s sistemom PayPal.


Plačilo po predračunu

 

Na vaš elektronski naslov prejmete obvestilo o dobavljivosti izdelka in predračun z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Plačila ne izvršujte pred prejemom tega elektronskega sporočila. Pošiljko predamo dostavni službi, ko je plačilo predračuna vidno na našem računu. Rok veljavnosti predračuna je 8 dni. Če v tem roku ne prejmemo vašega plačila, naročilo prekličemo in blago vrnemo v prodajo.

 

Plačilo s sistemom PayPal

 

Ob zaključevanju naročila boste preusmerjeni na spletno stran plačilnega sistema PayPal. Sistem omogoča popolnoma varno plačilo s kreditnimi karticami. Za znesek naročila bomo vašo kreditno kartico bremenili šele, ko bomo preverili zalogo in dobavljivost izdelka. V primeru, da naročen izdelek ni dobavljiv, vas bomo v najkrajšem možnem času o tem obvestili, vaše plačilo pa bo preklicano.

 

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

 

Če z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da nam v štirinajstih dneh od prevzema blaga sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe. V skladu z zakonom vam ni treba navesti razloga za odstop od pogodbe.

 

Izdelke morate vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Edini strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga, je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili na posredovani transakcijski račun. Denar vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku od vas ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki.

 

Kupec nima pravice do odstopa od naročila, če je bil izdelek narejen po natančnih navodilih kupca, če je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, če izdelek po svoji naravi ni primeren za vračilo, če je hitro pokvarljiv ali mu je že potekel rok uporabe.

 

Odgovornost podjetja za stvarne napake

 

Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali pa garancije nima. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : (1) Odpravo napake (2) Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako (3) Zamenjavo blaga (4) Vračilo plačanega zneska

 

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.

 

Varovanje podatkov in zasebnost

 

Za potrebe izpolnjevanja naročil zbiramo osebne podatke naših strank preko spletnega obrazca in elektronske pošte. Podatke kupcev obravnavamo kot strogo zaupne in jih tako varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenimi dostopi in razkrivanji. Podatki kupcev se obdelujejo v podjetju Jasna Šen s.p. zgolj za potrebe spletne trgovine. Več o obdelavi osebnih podatkov in pravicah kupcev v zvezi z njihovimi osebnimi podatki, preberite tukaj >>>

 

Stran uporablja tudi piškotke, ki služijo za izboljšanje in prilagajanje vsebin našim obiskovalcem. Spletna trgovina ziva-zazivali.si lahko deluje povsem brez piškotkov, vendar je pri uporabi nekaterih (ne nujnih) funkcij potrebna uporaba piškotkov. Podatkov zbranih s piškotki ne bomo posredovali tretjim osebam. Več o piškotkih preberite tukaj >>>

 

Pravno obvestilo

 

Vse slike, podatki, oblika, ki so prikazani v Živa - spletna trgovina za živali so last le-te in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah. Brez predhodnega dovoljenja podjetja, ki mora biti v pisni obliki, jih ni dovoljeno uporabljati ali razmnoževati. Logotip je v lasti podjetja.

 

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja!

 

Podatki podjetja

 

Podjetje Jasna Šen s.p. je bilo vpisano v Poslovni register Slovenije dne 19.09.2007 pod številko 316-07-V01-042984/1. Z dnem 13.11.2007 je bilo podjetje identificirano za namen DDV.

 

Naziv: Jasna Šen s.p.

Naslov: Vrablova ulica 50, 2000 Maribor

Spletni naslov: www.ziva-zazivali.si

Telefon: +386 (0)5 997 35 81, 041 714 031

e-mail: info@sen.si

Matična številka: 3224554000

ID za DDV: SI98363212

IBAN: SI56 6100 0001 6215 061

 

Vprašanja glede splošne uporabe spletnega mesta www.ziva-zazivali.si lahko uporabnik pošlje po pošti na naslov: Jasna Šen s.p., Vrablova ulica 50, 2000 Maribor, po e-pošti na info@sen.si ali na telefonski številki 00386 (0)5 997 35 81 oz. 041 714 031